fbpx
BloggNyheterTillfälligt sänkt arbetsgivaravgift för företag som anställer sin första medarbetare

Tillfälligt sänkt arbetsgivaravgift för företag som anställer sin första medarbetare

Skatteverket har beslutat att sänka arbetsgivaravgifter på 31,42% för de som anställer sin första medarbetare. De som har rätt till ersättning är handelsbolag, enskilda näringsidkare samt aktiebolag.

Detta innebär att företag enbart behöver betala ålderspensionsavgiften på 10,21% på den ersättning som betalas ut till den anställde.

Vad är kraven?

Anställningen måste har pågått i minst tre månader och inneha en arbetstid på minst 20 timmar per vecka för att du ska kunna ansöka om växa-stödet.

Den anställde får inte heller ha mer än 25 000 kr i lön per månad. Det innebär lönesummor sammantaget om 300 000 kr per år.

De här kan få växa-stöd:

  • Aktiebolag som sedan 1 januari 2017 inte har betalat ut någon lön eller annan ersättning som är avgiftspliktig. Växa-stödet gäller även om Företagsledaren sedan tidigare har plockat ut lön.
  • Handelsbolag med högst två delägare som inte har betalat ut någon ersättning som är avgiftspliktig sedan 1 januari 2017.
  • Enskilda näringsidkare som inte har betalat ut någon ersättning som är avgiftspliktig sedan 1 januari 2016.

Om du bedriver din verksamhet som ett enkelt bolag har du inte rätt att få växa-stödet.

Växa stödet gäller till den 31 december 2021

Besök Skatteverkets hemsida för mer information:
https://skatteverket.se/foretag/arbetsgivare/arbetsgivaravgifterochskatteavdrag/sanktarbetsgivaravgiftforenmansforetagsomanstallersinforstamedarbetare.4.361dc8c15312eff6fd37447.html

 

 


Redo? Kom igång idag!

Prova alla våra funktioner gratis i 14 dagar, välj sedan prispaket eller fortsätt tidrapportera gratis för alltid.