fbpx
BloggMatnyttigtSemesterårsavslut

Semesterårsavslut

Med april månad på ingång betyder det att ännu ett semesterår snart är till ända och ett semesterårsavslut skall göras. Här följer lite kort om vad som kan vara bra att tänka på inför semesterårsavlutet.

Stäng intjänandeåret

Enligt semesterlagen sträcker sig ett generellt semesterår under perioden 1 april – 31 mars och det pågående semesteråret kallas intjänandeår. All semestergrundande lön som betalts ut under intjänandeåret skall vid ett semesterårsavslut omvandlas till semesterdagar och semesterlön eller semesterersättning. Med det menas alltså att den lönegrundande tiden som arbetats under 1 april 2022 till och med 31 mars 2023 nu skall räknas om till betalda semesterdagar. Tänk på att själva avslutet inte görs förrän april månads lönesedlar är gjorda, för att ta hänsyn till eventuella avvikelser under mars från föregående semesterår. I detta skall även eventuell semestergrundande frånvaro räknas in.

Exempel på semestergrundande frånvaro är;

  • Sjukdom – 180 dagar per intjänandeår. Rätten upphör efter oavbruten frånvaro i ett helt intjänandeår
  • Arbetsskada – Hela intjänandetiden utan begränsning. Rätten upphör efter oavbruten frånvaro i ett helt intjänandeår.
  • Föräldraledighet – 120 dagar vid varje födsel, 180 dagar för en ensamstående förälder.
  • Vård av barn – 120 dagar per intjänandeår, 180 dagar för ensamstående förälder.

Kontrollera arbetstid

Dubbelkolla att all frånvaro och närvaro är registrerad, eftersom det kan påverka både antalet betalda semesterdagar och även värdet på dagarna. Det gäller för både månads- och timavlönade.

Vad gäller för företag anslutna till kollektivavtal?

Om företaget är anslutet till ett kollektivavtal kan du som arbetstagare ha rätt till både fler semesterdagar än gällande lag och en särskild semesterdaglön. Flera av dessa avtal har nämligen en gräns på minimilön för betalda semesterdagar du som anställd är berättigad. Om du är osäker vilken semesterdaglön eller hur många dagars semester du har rätt till enligt kollektivavtalet, kontakta företagets fackliga representant eller en handläggare hos ert fackförbund för mer information. 

Är företaget inte ansluten till något avtal gäller semesterlagen som grund, men kan variera företag emellan. Tänk på att du som arbetstagare alltid har rätt till semester enligt semesterlagen.

Med ovan i åtanke, råder vi er att läsa mer om semesterlagen innan ni stänger semesteråret 2022 -2023. Ni hittar mer om semesterlagen här.

Är ni inte redan kund hos Timetjek, varmt välkommen att registrera er och prova gratis i 14 dagar. Välj därefter prispaket eller fortsätt tidrapportering via stämpelklockan helt gratis utan bindningstid. Vid frågor eller funderingar kan ni kontakta vår support på support@timetjek.com eller 010-188 48 50 helgfria vardagar 09.00-16.00 (lunchstängt 12.00-13.00).


Redo? Kom igång idag!

Prova alla våra funktioner gratis i 14 dagar, välj sedan prispaket eller fortsätt tidrapportera gratis för alltid.