fbpx
BloggNyheterFiskboden i Lomma sparar tid och pengar med Timetjek

Fiskboden i Lomma sparar tid och pengar med Timetjek

Restaurang Fiskboden i Lomma är en institution som över decennier har försett Lommas invånare med vällagad mat med prägel från havet. Sedan 2018 har Fiskeboden använt Timetjek som personalsystem vilket restaurangchef Johanna Uddenäs är väldigt tacksam för.

”Timetjek samlar allting på en och samma plats vilket underlättar väldigt mycket för mig. Om det så rör sig om tidsrapportering, schemaläggning eller lönehantering så vet jag att all information finns att hitta i Timetjek”.

Johanna beskriver hur det tidigare var papper, penna och miniräknare som var hennes hjälpmedel för att sammanställa lönerna. Det gick, men det var en tidskrävande process. Med Timetjek krävs det istället bara ett par knapptryck för att skapa lönesedlarna. Lönerna är en särskilt känslig del av det administrativa arbetet eftersom det handlar om medarbetarnas levebröd. Det skapar en otrygghet om lönen inte är korrekt och med Timetjek så minskar felmarginalen. Personalen får lön baserat på den inrapporterade arbetstiden från stämpelklockan och Johanna anser att just lönehanteringen är en av de funktioner som fungerat bäst för henne samt personalen på Fiskboden i Lomma.

”Det går så mycket fortare nu. Det är enkelt för mig att skapa lönerna och min personal kan gå in på deras personalsida och se deras lönespecifikationer”.

Johanna lyfter även fram det positiva med att alla medarbetare i personalen får en egen personalsida. Personalsidan samlar all relevant information om deras arbetssituation, exempelvis hur mycket dem har arbetat den aktuella månaden.

”Personalen kan gå in och se vilka arbetspass som dem har blivit schemalagda på, vem dem ska jobba med och vilken station dem har blivit tilldelade. Vi har olika arbetsstationer på Fiskboden och vi vill skapa en variation bland personalen. Med Timetjek kan jag enkelt se hur jag ska schemalägga mig personal samt vilken station jag ska tilldela dem och personalen vet redan innan arbetspasset vad som dem ska göra”.

Att schemalägga personal kan ofta vara en krånglig process inom restaurangbranschen. Restaurangen som Fiskboden i Lomma märker stor skillnad på när vädret är inbjudande och under sommaren är restaurangen som mest välbesökt, vilket inte är ovanligt i branschen. För Johanna har Timetjek varit till stor hjälp för att skapa ett sommarschema som matchar Fiskbodens behov.

”Innan vi använde Timetjek kunde vi vara något osäkra på hur mycket personal vi behövde ta in. Vi var inte heller säkra på hur vi hade schemalagt tidigare somrar. Nu har vi möjlighet att gå tillbaka i Timetjek och se hur mycket personal som vi tog in förra sommaren vilket skapar oss en bättre pricksäkerhet.”

Med tidsrapportering, schemaläggning och lönehantering är Fiskboden i Lomma ett praktexempel på hur man får ut det bästa av Timetjek.

Är du också nyfiken på att se hur Timetjek kan spara dig och din verksamhet tid och pengar?

Testa Timetjek kostnadsfritt i 14 dagar utan bindningstid och få full tillgång till Timetjeks samtliga funktioner.


Redo? Kom igång idag!

Prova alla våra funktioner gratis i 14 dagar, välj sedan prispaket eller fortsätt tidrapportera gratis för alltid.