fbpx
BloggNyheterAtt tänka på inför schemaläggning

Att tänka på inför schemaläggning

När du schemalägger din personal är det viktigt att tänka på hela verksamheten och se till att varje arbetsstation har tillsatt personal. 

Det finns inget ”rätt” eller ”fel” sätt att gå tillväga vid en schemaläggning, allting handlar om vad som funkar för just er verksamhet och hur ni som administratörer vill lägga upp strukturen.

Använd dig av färgkoder för att göra det visuellt enklare att schemalägga!
Jobba med färgkoder för att skapa en mer användarvänlig visuell upplevelse vid schemaläggning.

Tips vid schemaläggning

Här följer några tips på hur ni kan förenkla er schemaläggningsprocess och i det spara nyttig tid samt minimera misstag, såsom missar i tillsättande av personal eller att personal dubbelbokas på flera olika arbetsplatser.

  • Behovsanalys- skapa grundpass för era olika arbetsstationer/arbetsplatser som ni behöver personal på varje dag. Utifrån detta får du snabbt en första uppfattning om ungefär hur många du kommer behöva på arbetet.
  • Struktur- bestäm er för om ni önskar tillsätta personal till skapade grundpass eller om ni tilldelar grundpass till specifik personal. 
  • Ekonomi- håll koll på hur mycket personalkostnader ni har under schemaläggningen. Använd er av en redan satt budget för att se om ni har råd med att tillsätta mer personal eller om ni skall omprioritera var personalen är placerad.
  • Kommunikation– beroende på branch kan det ibland infinna sig dagar då ni behöver fler anställda på plats än vanligt. Exempel på detta kan vara när ett stort bröllopssällskap kommer till restaurangen eller vid en riktigt bra rea i butiken. Var då tydlig med att kommunicera ut detta till samtliga anställda, så att alla är införstådda med vad dagarna kommer innebära.

Timetjek jobbar med samarbetet mellan arbetsgivare och arbetstagare, där en användbar funktion vid schemaläggning är funktionen för öppna pass. Du som administratör publicerar ett Öppet pass, vilket syns på dina anställdas personalsidor att ta/ansöka om. Med ett fåtal klick har ni tillsatt personal utan att behöva välja direkt vid schemaläggningen.

Om ni inte är kunder och har provat vår senaste version av schemat, gör ni detta helt kostnadsfritt och utan bindningstider. Upplev hur enkelt schemaläggning kan vara med hjälp av Timetjek!

MicrosoftTeams image 14
Prova Timetjek utan kostnad i 14 dagar!

Redo? Kom igång idag!

Prova alla våra funktioner gratis i 14 dagar, välj sedan prispaket eller fortsätt tidrapportera gratis för alltid.